RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Utrechtse VVD: "Milieuzone afschaffen"

UTRECHT -

De Utrechtse milieuzone moet worden afgeschaft. Dat schrijft de plaatselijke VVD in haar verkiezingsprogramma. Volgend jaar maart zijn er verkiezingen voor de gemeenteraad.

De liberalen maken deel uit van het college in de Domstad en zijn medeverantwoordelijk voor de uitbreiding van de milieuzone. Die was eerst alleen ingesteld voor oude vrachtwagens, maar sinds een paar jaar mogen ook oude personenauto's en bestelbusjes op diesel de binnenstad meer in. De VVD wil dit dus terugdraaien.


D66

Het standpunt druist in tegen de plannen van collegepartij D66, dat onlangs ook het verkiezingsprogramma bekendmaakte. De democraten schrijven daarin dat ze de huidige milieuzone op termijn juist strenger willen maken voor diesels en willen uitbreiden naar vervuilende (tweetakt) scooters/brommers.


STADSBOULEVARDS

Het huidige college wil ook veel van de vierbaanswegen in de stad ombouwen tot zogenoemde stadsboulevards. Dat zijn tweebaanswegen met meer ruimte voor voetgangers en fietsers. Daarmee moet de groei van het autoverkeer worden afgeremd. De VVD neemt ook afstand van dat plan waar ze tot nu toe steeds mee hebben ingestemd.

In het verkiezingsprogramma schrijft de partij dat er geen asfalt mag worden opgeofferd om automobilisten te pesten. Wat betreft de VVD blijft onder andere de Kardinaal de Jongweg een vierbaansweg.

Ook op dit punt staan de liberalen tegenover D66. Over stadsboulevards schrijft die partij het volgende in haar programma. "Stadsboulevards zijn beter voor de doorstroming en leefbaarheid van alle wijken. Wel willen wij dat de uitwerking en aanleg van de stadsboulevards in de wijken nauwkeurig wordt afgestemd en geŽvalueerd met bewoners. Daarbij moet bijzondere aandacht gegeven worden aan de verkeersveiligheid."


BARBECUEPLAATSEN

De VVD pleit in haar programma verder onder meer voor barbecueplaatsen in grote parken om overlast voor omwonenden te beperken.

Ook wil de VVD meer horeca en voorzieningen in Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern, kinderopvang van zeven tot zeven en een MBO-campus op Lage Weide. Een andere prioriteit is het verkorten van de wachtlijsten bij voetbal- en hockeyclubs.

De VVD wil zoals bekend geen nieuwe tippelzone. Het huidige prostitutiegebied op de Europlaan moet uiterlijk in 2020 zijn afgebouwd, vindt de partij.


MOBILITEITSMAKELAAR

D66 komt in haar programma met het idee voor een mobiliteitsmakelaar die met bedrijven het gesprek aangaat om werknemers uit de auto te laten stappen en meedenkt over aantrekkelijke manieren om ze op de (elektrische) fiets naar het werk te laten komen. Ook wil de partij dat de stad inspeelt op de komst van zelfrijdende auto's.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -