Leerlingen rennen tijdens schooltijd in Amerongen

AMERONGEN - Vanaf dit schooljaar gaan leerlingen van de Wilhelminaschool in Amerongen tussen de lessen door naar buiten om te rennen. De school laat de kinderen meerdere keren per week een kwartier extra uitrazen om energie kwijt te kunnen, daarna moeten ze weer geconcentreerd in de les zitten.
De kantjes er vanaf lopen zit er dit schooljaar niet meer in voor de groepen 3 tot 8 van de Wilhelminaschool. Hun school doet dit schooljaar mee aan 'The Daily Mile' en dat betekent dat ze één keer extra naar buiten gaan. Het idee is dat ze dit iedere dag doen, maar voor het schoolbestuur is dat wel wat lastig. "Het is voor ons wel spannend omdat de onderwijstijd beperkt is, dus we gaan proberen er creatief mee om te gaan", zegt directeur Gerbert Boor.
Zo kan een juf of meester op het moment dat de klas indut de leerlingen oppeppen door buiten even uit te razen. Dat kan op ieder moment van de dag zijn. "Het hoofd leeg en verder gaan met leren. De eerste gegevens zijn bekend en die laten zien dat dit goed is voor de concentratie van kinderen", aldus Boor.

EIGEN TEMPO

De kinderen vinden het rennen wel leuk. "Het is wel anders dan de pauze of gym, want nu ren je gewoon in je eigen tempo", zegt Jody uit groep acht. "En het is ook geen wedstrijd", vult haar klasgenoot Noortje aan.
Pepijn uit groep zes draait zijn hand niet om voor een paar rondjes hardlopen: "Ik zit op hockey, tennis, voetbal en ik heb heel soms vrij op zondag maar dan heb ik ook weleens tennistoernooi." Niet alle leerlingen zijn zo sportief: "De meeste kinderen zitten bij een sportvereniging, maar lang niet iedereen", zegt de directeur.

Leerlingen in Amerongen rennen tussen de lessen door

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.