Ook in Utrecht morgen zware storm

DE BILT - Zware storm, dat verwacht het KNMI in De Bilt voor morgen. Dat het in de kustprovincies flinkt gaat waaien was al bekend, maar ook voor de provincie Utrecht is nu code geel afgegeven.
Volgens het KNMI bereikt aan het einde van komende nacht een windveld met zware windstoten van 75 tot 100 km/uur het westen. Dit windveld breidt zich morgenochtend vroeg over het hele land uit. Dat kan volgens het weerinstituut ook in onze provincie zorgen voor hinder, voor verkeer en buitenactiviteiten.

CODE ORANJE

Voor de kustprovincies wordt wel meer storm verwacht. Voor de provincies Zuid-Holland, Noord-Holland, Friesland en in het Wadden- en IJsselmeergebied is code oranje afgegeven.

PAS OP

Vanwege de zware windstoten adviseert Rijkswaterstaat om niet met lege vrachtwagens, aanhangers en caravans de weg op te gaan.
In de namiddag en avond neemt de wind morgen van het zuidwesten uit af. Of er in onze regio al evenementen zijn afgelast vanwege de wind is niet bekend. Wel heeft de gemeente Woerden uit voorzorg al een boom gekapt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.