Utrecht wil wielklem invoeren

UTRECHT - De wielklem keert mogelijk nog voor het einde van het jaar terug in Utrecht. De gemeente wil zo notoire wanbetalers van verkeersboetes aanpakken. Wanneer er meerdere bekeuringen uitstaan op een voertuig wordt de klem ingezet.
In de aanbesteding 'Wegslepen voertuigen', waar de Telegraaf vanmorgen over berichtte, heeft de gemeente Utrecht een nieuwe paragraaf opgenomen waarin staat dat het met de wieklem wanbetalers, veelal uit het buitenland, wil aanpakken.

BLIJ

CDA-fractievoorzitter Sander van Waveren is blij met de mogelijke terugkeer van de wielklem. "Ik pleit hier al jaren voor. De testen die ze er in Amsterdam mee hebben gedaan, zijn positief uit de bus gekomen. Nu draait de rest van de samenleving er nog voor op, dan niet meer."

GROTE STICKERS

Van Waveren wil op de auto's ook grote stickers plakken, wanneer er een wielklem geplaatst wordt. Met de tekst: 'dit is omdat deze persoon meerdere boetes open heeft staan, daarom zet de stad Utrecht een wielklem in'. "Op deze manier is het voor iedereen duidelijk."

DECEMBER

De aanbesteding zal per 1 december in moeten gaan. Of dan meteen de wielklem wordt ingevoerd is nog niet zeker. Volgens van Waveren moet dan het juiste wegsleepbedrijf zijn gevonden. "Daarnaast moet er ook goed gecommuniceerd worden naar buiten waarom de wielklem opeens weer gezien wordt in de stad. Daar moet je de tijd voor nemen. Het moet niet overhaast zijn, maar het liefst wel op korte termijn."
Bedrijven die de opdracht van de gemeente binnen willen halen, moeten meer dan tien wielklemmen in hun bezit hebben. Daarnaast moeten zij binnen twintig minuten een wielklem kunnen zetten wanneer er een melding wordt gemaakt door een controleur of stadswacht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.