Kritische omwonenden bevragen wethouder om tippelzone Lage Weide

UTRECHT - De informatiebijeenkomst over de mogelijke tippelzone aan de Elektronweg in de Utrechtse wijk Lage Weide is goed bezocht. Tientallen omwonenden en enkele politici waren aanwezig.
Wethouder Victor Everhardt werd een uur lang onderworpen aan een kritisch vragenvuur. Op zijn vraag wie vóór de tippelzone is, ging geen enkele hand omhoog. Ondanks de boosheid van de bewoners was de sfeer rustig.

VERHUIZING

Eén van de insprekers kwam met een opvallend verhaal. De man woonde twintig jaar bij de Europalaan, vlakbij de huidige tippelzone. Nu is hij verkast naar Leidsche Rijn, maar hij vreest dat de prostituees met hem meeverhuizen.
Een andere man verliet vlak voor het einde de zaal. "Het college heeft allang een besluit genomen." Dat wantrouwen lijkt door de rest van de mensen in de zaal te worden gedeeld. Ook was er veel kritiek op het locatieonderzoek van de gemeente.

BESLUIT

De prostituees moeten weg van de Europalaan vanwege de komst van de nieuwe woonwijk in de Merwedekanaalzone. De wethouder wil dat in december een besluit wordt genomen waar de nieuwe tippelzone precies gaat komen, aan de Elektronweg of aan de Boteyken in De Meern. Verschillende partijen hebben de wens uitgesproken de beslissing over de
heen te tillen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.