Minister Schippers maakt zich zorgen over abortusklinieken

HOUTEN - Minister Edith Schippers van Volksgezondheid maakt zich zorgen over de ontwikkelingen bij Stichting Casa Klinieken, een instelling waar zeven van de vijftien abortusklinieken in ons land onder vallen, waaronder in Houten. Er zijn onder meer financiële problemen.
De koepelorganisatie waaronder de Stichting Casa Klinieken valt, ging vorige maand failliet. De stichting viel hier buiten, maar het personeel van de abortusklinieken was wel in dienst van de failliete organisatie. De medewerkers verloren hun baan en er wordt nu nieuw personeel aangenomen.
"Gezien de situatie houdt de IGZ intensief toezicht op de patiëntveiligheid, kwaliteit en continuïteit van zorg", schrijft Schippers dinsdag aan de Tweede Kamer. De IGZ staat voor Inspectie voor de Gezondheidszorg.
Daarnaast is er nog onderzoek gaande naar mogelijke fraude met subsidies in 2015. Onderzoek van het ministerie van Volksgezondheid heeft ertoe geleid dat geld is teruggevorderd van de Stichting Casa Klinieken van te veel betaalde vergoedingen voor abortushulpverlening. Een onderzoek van de Nederlandse Zorgautoriteit naar de zaak loopt nog.
BEKLADDING
De vestiging aan de Papiermolen in Houten was vorig jaar in het nieuws omdat het gebouw meerdere keren werd beklad. De kliniek is omstreden onder enkele christelijke organisaties.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.