Instellingen

RWS waarschuwt voor aanhangers in najaarsstorm

In Mijdrecht is een boom omgewaaid
In Mijdrecht is een boom omgewaaid © Peters Hotnews
PROVINCIE UTRECHT - Vanwege de storm met zware windstoten vandaag raadt Rijkswaterstaat af om de weg op te gaan met een aanhanger, caravan of lege vrachtwagen. Met name in de ochtendspits zal het verkeer in een groot deel van het land last hebben van zware windstoten.
Het KNMI heeft code oranje afgekondigd voor Zuid-Holland, Noord-Holland, en Friesland. Voor Utrecht en de andere provincies geldt code geel. Er wordt ook gewaarschuwd voor hoge waterstanden in rivieren en meren.
De eerste melding van stormschade komt uit Mijdrecht. Daar is een boom omgewaaid voor een winkel aan Bozenhoven.
Uit voorzorg voor de eerste herfststorm van dit jaar heeft de gemeente Woerden dinsdagmiddag al een boom gekapt. Op verschillende plekken in de gemeente zijn takken van bomen gewaaid en liggen er veel bladeren op de weg.
Schiphol heeft een landingsbaan gesloten en tientallen vluchten geschrapt. Ook zijn er problemen op het spoor, maar de provincie Utrecht blijft daarbij voorlopig buiten schot.

STORMSCHADE

De brandweer zei vanmorgen dat het aantal meldingen van stormschade in de provincie nog meevalt. Daar moet wel bij aangetekend worden dat het ergste nog moet komen.
Pas in de loop van de middag en avond neemt de wind vanuit het zuidwesten af.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.