Instellingen

Succes voor actie van Maike (12) voor Azië

SOEST - Het gaat enorm goed met de actie van de 12-jarige Maike uit Soest. Het meisje heeft al ruim 750 euro opgehaald, laat haar trotse moeder weten.
De orkanen Harvey en Irma kwamen de afgelopen dagen vaak in het nieuws, maar dat er ook hevige overstromingen zijn in India, Nepal en Bangladesh, kwam veel minder prominent in beeld. De 12-jarige Maike uit Soest besloot daarom vorige week een inzamelingsactie te starten voor de slachtoffers van de overstromingen in Azië.

KOEKJES

Het geld zamelde ze in met de verkoop van zelfgebakken koekjes en bananenbrood. Dat deed ze niet alleen, maar samen met haar klasgenootjes. Haar moeder is dan ook enorm trots: "Ik ben supertrots. Op haar, maar ook op haar vrienden en klasgenoten."
Ze verklapt dan ook dat Maike haar klasgenootjes morgen gaat verrassen, als bedankje. "Morgen in het mentoruur gaat ze haar klasgenoten verrassen, dat wordt erg leuk!"

RAMP

Bij de overstromingen in het zuiden van Azië zijn zeker 1500 mensen om het leven gekomen. In India vielen de meeste doden. De ramp is het gevolg van extreme regenval sinds juni. Maike is volgens haar moeder aan het overwegen om ook nog een sportevenement te organiseren, om nog meer geld in te zamelen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.