Herfststorm in beeld: gekantelde vrachtwagen, omgevallen bomen en heel veel losse takken

PROVINCIE UTRECHT - De eerste herfststorm van dit jaar gaat flink tekeer in de provincie Utrecht. Op de A2 kantelde door de windstoten een vrachtwagen bij Abcoude. Die staat inmiddels weer overeind en is afgevoerd, meldt de VID.
Maar dat was lang niet het enige; bij de brandweer zijn uit onze hele regio zeker 30 meldingen van stormschade binnengekomen, onder meer uit Harmelen, Baarn, Leersum, Utrecht, Maartensdijk en Woerden. In de meeste gevallen gaat het om afgebroken takken en omgevallen bomen.
Foto's van die schade zijn onder meer binnengekomen uit Mijdrecht. Daar viel een grote boom omver. Ook uit Vinkeveen kwam een foto, daar viel een tak van een boom op een vrachtwagen.
In Baarn viel een boom over de De Withlaan en in het centrum van Woerden waaide een stuk dakbedekking los.
Ook bovenop de Dom in Utrecht waait het flink, meldt het twitteraccount van de Utrechtse Torens. "Het waait nu al windkracht 6 op de Domtoren!" Ondanks de storm gaan de rondleidingen op de Domtoren gewoon door, meldt de VVV desgevraagd.
Vooralsnog zijn vanwege het weer nog geen evenementen afgelast in onze provincie. Zo gaat het Dorpsfeest in Hoogland gewoon door. Volgens organisator Gert Jan van den Hengel staat de tent goed: "We houden het weer wel goed in de gaten natuurlijk, maar zoals het nu lijkt kan alles gewoon doorgaan. De ergste problemen doen zich met name in de kustgebieden voor."
Over de vuurwerkshow van vanavond zegt hij: "Ook dat kan gewoon doorgaan. Dat hebben we besproken met de leverancier van het vuurwerk. Dat vuurwerk kun je ook gewoon met regen afsteken. Het vuurwerk kan tot en met windkracht vier afgestoken worden. Zoals het er nu naar uitziet is het vanavond in Hoogland windkracht drie."
Vanwege de storm met zware windstoten vandaag raadt Rijkswaterstaat het af om de weg op te gaan met een aanhanger, caravan of lege vrachtwagen.

De brandweer over de weersomstandigheden.
Stormachtig weer in Midden-Nederland

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.