Celstraffen voor woningoverval in Hoogland met buit van 40.000 euro

HOOGLAND - Vier mannen zijn veroordeeld tot celstraffen voor een gewelddadige overval in Hoogland. Bij het misdrijf, maart dit jaar, maakten de Rotterdammers bijna 40.000 euro in briefjes van vijftig buit.
Een 24-jarige man maakte onder valse voorwendselen een afspraak met het slachtoffer. Hij ging samen met een 27-jarige man de woning aan de Pastorielaan in. De 24-jarige man bedreigde het slachtoffer met de dood. De 27-jarige man gebruikte ook echt geweld. De politie wist de mannen op de Hogeweg in Amersfoort aan te houden.
Bij het opleggen van de straf heeft de rechtbank rekening gehouden met de leidende rol van de mannen en straffen die in vergelijkbare zaken worden opgelegd. De rechtbank veroordeelt hen tot een gevangenisstraf van vier jaar.
Een 34-jarige man hielp bij het plannen van de overval en bestuurde de vluchtauto. In de auto zat een 26-jarige man die ook betrokken was bij het plannen van de overval. Hij had een blanco strafblad. Dit is meegenomen bij het bepalen van de straf. Ook is er gekeken naar de rol van de mannen en naar opgelegde straffen in vergelijkbare zaken.
De rechtbank veroordeelde de 34-jarige man tot een gevangenisstraf van drie jaar. De 26-jarige man is veroordeeld tot een celstraf van 2,5 jaar.
In totaal moeten de mannen een vergoeding van 2500 euro betalen wegens immateriële schade. Het bedrag van 40.000 euro heeft het slachtoffer weer terug.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.