RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Pandapret voor mensen met lichamelijke beperking

1/5
RHENEN - Meer dan 600 mensen met een lichamelijke beperking hebben vandaag kennis gemaakt met Xing Ya en Wu Wen in Ouwehands Dierenpark. Ze bezochten de dierentuin in Rhenen als uitje met de Zonnebloem.

Volgens verslaggever Robert Jan Booij was het knus en gezellig in de dierentuin met zoveel mensen. De deelnemers waren ook enthousiast. Een mevrouw vertelt hem tijdens de lunch: "Je komt weer onder de mensen, dat is belangrijk. Ik ben nog alleen, dus het is leuk zo met andere mensen. We zijn net naar de zeeleeuwenshow geweest en ze deden allerlei kunstjes." Een andere dame zit bij de panda's. "Ik ga hier niet weg totdat ik beide panda's heb zien bewegen!"

Booij sprak ook met twee zussen, Olga en Joke. Ze zijn zelf niet invalide, maar hun mannen wel. "Mijn man heeft parkinson", vertelt Joke. " Hij valt daardoor alleen wel vaak in slaap. Maar als ik hem af en toe wakker schud geniet hij er wel van hoor!" Ook de man van Olga is invalide. "We doen het echt voor hun", zegt Joke. "Het is wel moeilijk en je moet die rolstoel hier tegen allerlei heuveltjes opduwen, dat is zwaar hoor! Gelukkig zijn er ook veel vrijwilligers bij die hulp bieden."

De Zonnebloem is er voor mensen met een lichamelijke beperking. Dit uitje was volgens de Zonnebloem het grootste Zonnebloem-uitje ooit in de regio Rijn & Heuvel.

Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht