Drie kandidaten voor functie kinderburgemeester Stichtse Vecht

STICHTSE VECHT - Deze maand kiest de gemeente Stichtse Vecht een heuse kinderburgemeester. De drie kandidaten Maria, Rens en Mijke voeren op dit moment campagne. In dat kader schoven ze vandaag aan in de studio van RTV Utrecht.
Eenmaal in functie gaat de kinderburgemeester in gesprek met leeftijdsgenoten en volwassenen over onderwerpen die kinderen belangrijk vinden in de gemeente en zorgt ervoor dat meer rekening wordt gehouden met de jeugd.
Bovendien gaat de winnende kandidaat gaat samen met volwassen burgemeester Marc Witteman of één van de wethouders mee naar voor kinderen belangrijke evenementen, zoals de intocht van Sinterklaas, de Avondvierdaagse en de Koningsspelen.

KANDIDATEN

Maria van der Valk is duidelijk over de motivatie voor haar kandidatuur. "Omdat ik als geen ander weet hoe belangrijk het is voor een kind om het goed te hebben en verbonden te zijn met andere mensen." Daarnaast pleit de Maarssense voor meer buitenactiviteiten en betere hulp voor ouderen.
Rens Koene uit Loenen aan de Vecht gaat de strijd aan met pesten, zowel binnen als buiten de school. "En ik maak jullie blij met meer speeltoestellen, omdat ik het belangrijk vind dat kinderen vaker buiten spelen."
Mijke Moons uit Maarssen noemt het voorkomen van pesten ook een speerpunt. "Ik wil graag kinderburgemeester worden, omdat ik het heel belangrijk vind dat besluiten vóór kinderen ook echt mét kinderen worden genomen."

STEMMEN

Zoals het een serieuze verkiezing betaamt, kan stemmen alleen op de verkiezingsdag zelf. Woensdag 20 september gaat de
open, vanaf 08.00 uur.

Stichtse Vecht krijgt een kinderburgemeester
Maria, Rens en Mijke leggen uit waarom zij kinderburgemeester moeten worden

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.