RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Drie kandidaten voor functie kinderburgemeester Stichtse Vecht

1/3
STICHTSE VECHT - Deze maand kiest de gemeente Stichtse Vecht een heuse kinderburgemeester. De drie kandidaten Maria, Rens en Mijke voeren op dit moment campagne. In dat kader schoven ze vandaag aan in de studio van RTV Utrecht.

Eenmaal in functie gaat de kinderburgemeester in gesprek met leeftijdsgenoten en volwassenen over onderwerpen die kinderen belangrijk vinden in de gemeente en zorgt ervoor dat meer rekening wordt gehouden met de jeugd.

Bovendien gaat de winnende kandidaat gaat samen met volwassen burgemeester Marc Witteman of één van de wethouders mee naar voor kinderen belangrijke evenementen, zoals de intocht van Sinterklaas, de Avondvierdaagse en de Koningsspelen.


KANDIDATEN

Maria van der Valk is duidelijk over de motivatie voor haar kandidatuur. "Omdat ik als geen ander weet hoe belangrijk het is voor een kind om het goed te hebben en verbonden te zijn met andere mensen." Daarnaast pleit de Maarssense voor meer buitenactiviteiten en betere hulp voor ouderen.

Rens Koene uit Loenen aan de Vecht gaat de strijd aan met pesten, zowel binnen als buiten de school. "En ik maak jullie blij met meer speeltoestellen, omdat ik het belangrijk vind dat kinderen vaker buiten spelen."

Mijke Moons uit Maarssen noemt het voorkomen van pesten ook een speerpunt. "Ik wil graag kinderburgemeester worden, omdat ik het heel belangrijk vind dat besluiten vóór kinderen ook echt mét kinderen worden genomen."


STEMMEN

Zoals het een serieuze verkiezing betaamt, kan stemmen alleen op de verkiezingsdag zelf. Woensdag 20 september gaat de digitale stembus open, vanaf 08.00 uur.

Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht