Honderden bewoners protesteren tegen tippelzone in De Meern

DE MEERN/UTRECHT - Twee groepen van 150 bewoners zijn vanavond geïnformeerd over de mogelijke komst van een tippelzone naar de Boteyken in De Meern.
Tijdens de avond bleek duidelijk dat bewoners van De Meern de tippelzone absoluut niet in hun omgeving willen hebben. Vooral het argument veiligheid kwam vaak naar voren. Inwoners snappen niet dat de verhuizing naar De Meern een optie is. Ze benadrukken dat het lokale karakter dorps is, niet stedelijk. Volgens verslaggever Marc van Rossum du Chattel verliep de discussie tijdens de eerste bijeenkomst van de avond verhit, maar beschaafd.

VRAGENVUUR

Wethouder Victor Everhardt (D66) probeerde zoveel mogelijk vragen te beantwoorden, maar kreeg geen vaste voet aan de grond bij de zaal. Het wantrouwen tegen de wethouder is groot. Diverse deelnemers aan de avond gaven aan niet meer op D66 te gaan stemmen bij de volgende verkiezingen.
Kritiek was er ook op het onderzoek dat de gemeente heeft laten uitvoeren naar achttien mogelijke locaties voor de tippelzone. Uit dat onderzoek bleken de Boteyken in De Meern en de Elektonweg op Lage Weide het meest geschikt. Bewoners van De Meern waren vernietigend over het onderzoek. Zo zou er helemaal geen rekening gehouden zijn met de grote groep kinderen die vanuit het dorp door een park naar hun sportclubs fietsen. In de toekomst zouden ze dan vlak langs de afwerkplek moeten rijden.

VOORSTELLEN

De afgelopen dagen zijn er veel alternatieve suggesties gedaan, en die passeerden ook vanavond weer de revue. Zo zou het voorstel uitgesteld moeten worden, en zou een besluit pas na de komende verkiezingen genomen moeten worden. Ook werd er voorgesteld om de andere zestien mogelijke locaties nogmaals onder de loep te nemen. Een veel gehoord argument is dat de tippelzone helemaal niet verplaatst zou hoeven worden. In de ogen van veel bewoners van De Meern moet de tippelzone ingepast worden in de nieuwe wijk aan de Merwedekanaalzone.
Gisteren was er ook al een soortgelijke informatieavond in Lage Weide.

BESLUIT

De prostituees moeten
vanwege de komst van de nieuwe woonwijk in de Merwedekanaalzone. De wethouder wil dat in december een besluit wordt genomen waar de nieuwe tippelzone precies gaat komen, aan de Elektronweg in Lage Weide of in De Meern. Verschillende partijen hebben de wens uitgesproken de beslissing over de verkiezingen heen te tillen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.