RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Weer ramkraak in Veenendaal: de vijfde binnen een jaar

1/4
VEENENDAAL - In Veenendaal is vanmorgen vroeg zeker voor de vijfde keer binnen jaar een ramkraak gepleegd. Opnieuw hadden de daders het gemunt op kledingwinkel Boavista in het centrum.

Met een busje is geprobeerd om de pui van de zaak in de Hoofdstraat eruit te rijden. Dat is voor een deel gelukt. De schade aan de pui is groot. Omwonenden hoorden rond vier uur een harde knal. De politie zou minstens ÚÚn persoon hebben aangehouden. De forensische recherche heeft onderzoek gedaan bij de kledingwinkel.


MEER RAMKRAKEN

Het is zeker de vijfde ramkraak binnen een jaar in Veenendaal. In april was er ook al een bij kledingwinkel Boavista in Veenendaal. Een paar dagen later kon de politie een verdachte aanhouden.

Oktober vorig jaar hadden ramkrakers het gemunt op een kledingzaak Nova Zemba aan de Corridor. Deze winkel is van hetzelfde concern.

Ook vorige maand was er een ramkraak in het centrum van Veenendaal. Toen was juwelier Lucardi het doelwit. Verder was er in december een ramkraak bij een winkel aan de Patrimoniumlaan en sloegen daders het afgelopen jaar ook toe in buurgemeenten als Rhenen en Wageningen.

In 2012 en 2013 waren er ramkraken bij Horlogerie van Manen in Veenendaal.

Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht