Tientallen ambtenaren moeten gemeentehuis Soest uit

SOEST - Enkele tientallen ambtenaren van de gemeente Soest moeten de komende tijd op een andere locatie gaan werken. In het pand aan het Raadhuisplein is te weinig ruimte. "Het komt regelmatig voor dat (telefonische) gesprekken met cliënten noodgedwongen op plaatsen worden gevoerd die openbaar toegankelijk zijn", schrijft het college van burgemeester en wethouders.
Volgens onderzoek zijn er 27 werkplekken te weinig. Om dit op te lossen is een grondige verbouwing nodig, maar dat is op korte termijn niet te realiseren. "Dit betekent in de eerste plaats dat we vanuit een oogpunt van goed werkgeverschap, privacy en veiligheid op korte termijn een oplossing moeten zoeken voor het acute tekort aan vaste werkplekken", aldus het gemeentebestuur.

NOODZAKELIJK

Het creëren van werkplekken buiten het gemeentehuis kost jaarlijks zo'n honderdduizend euro is de verwachting. Volgens het gemeentebestuur is dit geen ideale oplossing, maar wel noodzakelijk. "Dit noopt ons ertoe om tegelijkertijd ook te kijken naar een oplossing voor de langere termijn, waarbij de gehele inrichting van het gemeentehuis zal moeten worden betrokken."
Het is onbekend waar de tientallen ambtenaren aan de slag gaan en voor hoelang. Het plan moet nog goedgekeurd worden door de gemeenteraad. Dan zal er ook gesproken worden over een oplossing voor de langere termijn, zoals een grootschalige verbouwing van het gemeentehuis van Soest.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.