RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Gemeenten weigeren 'abortussubsidie' aan frauderende politicus

SOEST/ZEIST - Soest heeft onlangs een subsidieaanvraag geweigerd voor een monument voor zogenoemde abortuskinderen. De aanvrager wilde achtduizend euro van de gemeente hebben.

De man wil met het geld ook een crematie voor de geaborteerde foetussen betalen. Uit onderzoek van RTV Utrecht blijkt dat tientallen gemeenten, voornamelijk in Limburg, precies hetzelfde verzoek hebben ontvangen en hebben geweigerd. Ook Zeist weigerde eerder.


FRAUDE

De aanvrager van de subsidie blijkt Ronald van der Beek, een voormalig politicus uit Limburg die is veroordeeld voor verkiezingsfraude. Hij was bij de provincieverkiezingen lijsttrekker van de Partij voor de Jongeren.

In de aanvragen zegt de Van der Beek 2500 euro te willen gebruiken voor het oprichten van een monument in die gemeente en 5500 euro voor de crematies. Gemeenten weigeren de subsidie omdat het niet in lijn zou zijn met de lokale verordeningen.


GEEN REACTIE

RTV Utrecht heeft Van der Beek om een reactie gevraagd. Het telefoonnummer dat wordt opgegeven blijkt echter niet van hem te zijn en op mails reageert de man niet. De gemeente Soest wilde aanvrager persoonlijk inlichten over het afwijzen van de subsidie, maar een ambtenaar kreeg de aanvrager niet te pakken.

Het is niet bekend of er gemeenten zijn in Nederland die de Limburger wel subsidie verstrekt hebben.

Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht