Winkeliers Veenendaal slaan alarm over ramkraken

VEENENDAAL - Stichting Winkelstad Veenendaal, een belangenbehartiger voor winkeliers, heeft een brandbrief aan het gemeentebestuur geschreven over de recente ramkraken in de stad. Afgelopen nacht was het voor de vijfde keer raak dit jaar. De gevel van een winkel met luxe kleding aan de Hoofdstraat werd vernield door met een gestolen busje tegen de pui te rijden.
Annelies van Rooijen van Winkelstad Veenendaal wil maatregelen om de veiligheid te vergroten. "Blijkbaar lukt het dieven keer op keer om met een auto het winkelhart in te rijden. Er zijn paaltjes die alleen met een pasje naar beneden gaan, maar dat systeem is niet waterdicht. We willen graag met de gemeente om tafel om in kaart te brengen waar het probleem ligt."

ROTGANG

Bij de politie hebben de ramkraken prioriteit. "Het geeft een gevoel van onveiligheid en daarnaast wonen er mensen boven de winkels", zegt woordvoerder Jacqueline van Houten. "Het is gevaarlijk als daar met een rotgang auto's naar binnen rijden. We zijn volop bezig met onderzoeken naar de verschillende ramkraken. We adviseren de gemeente hoe ze het centrum beter kunnen beveiligen."
Het onderzoek naar de ramkraak van vannacht is nog in volle gang. Volgens de politie zijn de daders op twee scooters gevlucht. Arrestaties zijn er nog niet verricht.

LEGITIMEREN

Twee mannen die kort na de ramkraak in de binnenstad van Veenendaal liepen zijn aanvankelijk wel meegenomen naar het politiebureau. "Ze konden zich niet legitimeren en daarom hebben collega's ze aangehouden", zegt Van Houten. "Maar we kunnen ze op dit moment niet linken aan de ramkraak, vandaar dat we ze hebben laten gaan."

Veenendaal is ramkraken bij winkels beu

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.