Mark de J. sleept Staat voor de rechter om extra dna-onderzoek

UTRECHT - Mark de J sleept de Nederlandse Staat voor de rechter. Hij wil daarmee toegang krijgen tot dna-bewijsmateriaal waar zijn verdediging eerder niet bij mocht.
De verdachte van de moord op Koen Everink vroeg daar al eerder om, maar dat verzoek werd tot twee keer toe afgewezen door de rechtbank. Nu vraagt zijn ex-advocaat het via een nieuwe procedure nog een keer. Die civiele prodedure staat los van het strafrechtonderzoek.
Mark de J. wil toegang tot dna-sporen die zijn gevonden in de auto van De J. en op de plaats delict. Justitie meent dat deze sporen niet verder onderzocht hoeven te worden, maar De J. en zijn ex-advocaat zijn het daar niet mee eens. Ze willen nu zelf onderzoek laten doen naar de dna-sporen.
Zijn huidige strafrechtadvocaat acht de kans overigens klein dat het lukt. Dat komt volgens hem omdat deze manier van rechtsgang nog niet vaak is voor gekomen.

MOORD

De J. wordt door het Openbaar Ministerie vervolgd voor het om het leven brengen van zakenman Koen Everink uit Bilthoven. De voormalig tenniscoach zelf ontkent stellig dat hij verantwoordelijk is voor de dood van Everink.
Volgens De J. is hij na een bezoek aan Everink ontvoerd door vier mannen. Zij zouden informatie over de rijke zakenman hebben gevraagd. Daarna zouden de vier Everink binnen hebben vermoord.
De J. denkt dat extra dna-onderzoek hem vrij kan pleiten. De rechtbank verwierp echter alle verzoeken omdat er volgens de rechter geen nieuwe inzichten te verwachten zijn. Er is al onderzoek gedaan door het NFI, IFS en TMFI.
Volgende week zal de rechtbank in Den Haag zich buigen over het verzoek van De J.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.