'Ich hab mein Herz in Heidelberg verloren' in een Spakenburgs jasje

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Het vernieuwde UVandaag was vanavond het podium voor het Spakenburgse gezelligheidskoor De Hoop. Al tien jaar lang zingen de leden nieuwe teksten op bekende melodieën, waarin hun geliefde Spakenburg met trots bezongen wordt. Ook hun nieuwe cd, die volgende week uitkomt, gaat over het leven in het Utrechtse vissersdorp.
Samen met tekstschrijver en producer Nick van Gasteren heeft het koor een geheel eigen repertoire ontwikkeld. "Ik kreeg ooit het idee om wel herkenbare nummers te schrijven, maar met verhalen over het leven in Spakenburg", vertelde Van Gasteren in UVandaag.
Zo is het lied 'Ich hab mein Herz in Heidelberg verloren' omgedoopt tot 'Ik heb mijn hart aan Spakenburg verloren'. De Spakenburgers kwamen het nummer zingen in UVandaag. Ze waren zichtbaar tevreden over de bewerking van Van Gasteren, die oorspronkelijk een Amsterdammer is. "Hij doet het fantastisch. We kunnen hem niet missen. Alles is ook echt in het Spakenburgs", zei een van de leden tegen presentator Rob van Dijk.
Bekijk het optreden in traditionele dracht van kraplap en boezeroen in de video bij dit bericht.

Spakenburgs koor De Hoop sprak in UVandaag over hun bewerking van "Ich hab mein Herz in Heidelberg verloren'
De Spakenburgse variant van 'Ich hab mein Herz in Heidelberg verloren'

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.