Instellingen

Mirjam Sterk zegt baan op en emigreert naar VS

Mirjam Sterk in 2013 als ambassadeur jeugdwerkloosheid
Mirjam Sterk in 2013 als ambassadeur jeugdwerkloosheid © ANP
HOUTEN/UTRECHT - Voormalig CDA-Kamerlid Mirjam Sterk uit Houten legt vanaf 1 januari haar werk neer. Omdat haar man een andere baan heeft gekregen, emigreert ze met haar familie naar de Verenigde Staten. Dat heeft haar werkgever MEE NL in Utrecht bekendgemaakt.
Sterk was sinds begin vorig jaar directeur bij de organisatie die mensen met een beperking ondersteunt. Voordat Sterk bij MEE NL kwam, was zij onder meer ambassadeur voor de aanpak jeugdwerkloosheid, programmamaker en meer dan tien jaar Tweede Kamerlid voor het CDA. Ze is momenteel nog voorzitter van het Utrechtse Straatnieuws en daar gaat ze ook mee stoppen, zegt ze tegen RTV Utrecht.
De in Zeist geboren Sterk kijkt met voldoening terug op haar periode bij MEE NL. "MEE staat in een lange traditie van mensen voor wie meedoen ook voor burgers met een beperking een mensenrecht is. Ik ben trots dat ik daaraan mijn bijdrage heb kunnen leveren", aldus de Houtense.
MEE NL vindt het jammer dat Sterk haar baan gaat neerleggen. "Het is spijtig dat zij nu al vertrekt, maar begrijpelijk gezien de mooie stap voor haar en haar gezin." Wie haar gaat opvolgen is nog niet bekend.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.