Instellingen

Politie begint acties voor beter pensioen

LEUSDEN - De politiebonden organiseren op 28 september werkonderbrekingen om druk te zetten op hun eisen voor een betere
pensioenregeling. De acties beginnen in twee politiebureaus in Almere en Alkmaar, zo heeft onder meer ACP in Leusden bekendgemaakt. Politiemensen kunnen daar vakbondsbijeenkomsten bijwonen die ongeveer twee uur duren.
De bonden willen dat het nieuwe kabinet maatregelen neemt voor een goede (vroeg)pensioenregeling. Ze vinden dat de politie onevenredig hard is geraakt door de nieuwe pensioenregels, waardoor iedereen langer moet doorwerken. Ze vinden het politiewerk een hoog risicoberoep waarin grote druk staat op politiemensen, zowel mentaal als fysiek.
De bonden legden hun eisen al eerder neer bij de politieke partijen die bezig zijn met de formatie van een nieuw kabinet, maar ze kregen geen reactie.
De politie eist een flexibele pensioenleeftijd en afschaffing van de fiscale boete als mensen vervroegd uittreden. Ook moeten agenten meer verlofuren fiscaal onbelast kunnen opsparen. Ook willen ze een pensioenspaarregeling waarover geen vermogensrendementsheffing wordt geheven. Het doel is dat de nieuwe pensioenafspraken in een nieuwe politie-cao komen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.