Wijkse haven heeft 'eindelijk' douche en toilet

WIJK BIJ DUURSTEDE - De haven van Wijk bij Duurstede heeft sanitair gekregen. Een opluchting voor de havenmeester, want die vecht er al vier jaar voor. Het sanitairhuisje is een oude bouwkeet die is omgebouwd.
"De Wijkse haven heeft er een tijdje op zitten wachten", zegt havenmeester Kees Oorschot. "Maar ik ben ontzettend blij".
Volgens Oorschot was de riolering het heikele punt: "Rijkswaterstaat, de provincie, iedereen moet er een ei over leggen. Toen bleek de grond weer verontreinigd. Er was elke keer wat. Maar hij is er toch gekomen."

AQUARIUM

Het sanitair is al in gebruik en de passanten staan in de rij voor een frisse douche. De bouwkeet is van buiten een bezienswaardigheid. Verstandelijk gehandicapten van Reinaerde hebben het 'aquarium', zoals het saintairhok genoemd wordt, beschilderd.
Kees vindt de schildering heel mooi: "Je hebt altijd voor- en tegenstanders. Mensen die het landschapsverstoring vinden. Maar ik ben blij dat er meer mensen een foto van maken." Op 23 september wordt het toilet- en douchehok officieel geopend.

Wijkse haven heeft 'eindelijk' een douche en toilet

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.