Instellingen

Tussenstand: 7,3 miljoen voor slachtoffers Sint-Maarten

Mattie Valk is een van de BN'ers op de actiedag.
Mattie Valk is een van de BN'ers op de actiedag. © ANP
AMERSFOORT - Tot nog toe is ruim 7 miljoen euro opgehaald voor hulp aan het door de orkaan Irma getroffen eiland Sint-Maarten. Dat
is in de namiddag bekendgemaakt tijdens de nationale actiedag Nederland helpt Sint-Maarten, die wordt uitgezonden op commerciële en publieke radio- en tv-zenders. De teller staat op 7.347.280 euro.
Bij de vorige tussenstand, vroeg in de middag, bedroeg het opgehaalde bedrag nog 6.125.273 euro. Bij het begin van de actiedag was de stand 5,2 miljoen.

UTRECHTERS

Ook veel
voeren actie voor Sint-Maarten, zoals honkballer Remian Denis. Bij zijn club BSC Quick in Amersfoort kunnen spullen worden gebracht voor stichting Make St. Maarten Great Again. Veel familie van hem woont op het getroffen eiland, zo vertelde hij in UVandaag. "Ze zijn gelukkig veilig en het gaat naar omstandigheden goed met ze."
Denis is op zoek naar onder meer verzorgingsspullen, tandpasta en deodorant. "We laten de spullen uiteindelijk in containers verschepen naar Sint Maarten." Hij hoopt uiteindelijk op een goede opbrengst. "Ik ben gelukkig als de eerste euro binnenkomt, maar het moeten er veel meer worden."

STARTSEIN

Het startsein voor de actiedag werd om 06.15 uur in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum gegeven door minister Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) en zanger Jamai.
Rond 20.30 uur volgt de volgende tussenstand en om 23.00 uur wordt de voorlopige eindopbrengst bekendgemaakt. Publiek kan het geld overmaken op giro 5125 van het Rode Kruis.

Amersfoortse honkballers in actie voor Sint-Maarten

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.