Instellingen

Topchefs koken luxe lunch voor wederopbouw Sint-Maarten

© ANP
PROVINCIE UTRECHT - Drie Utrechtse topchefs gaan op zondag 1 oktober koken om geld in te zamelen voor de wederopbouw van het door orkaan Irma verwoeste Sint-Maarten. In totaal komen dertig topkoks uit Nederland bij elkaar in Hotel Okura in Amsterdam om een lunch te verzorgen, onder de naam Sint-Maarten Chef's Table.
De toprestaurants koken in de grote keuken waar dertig Chef's Tables zullen staan. Uit de regio doen De Burgemeester uit Linschoten, Kasteel Heemstede uit Houten en De Nederlanden uit Vreeland mee. Ook de eerste driesterrenchef van Nederland, Cees Helder, heeft zijn deelname toegezegd.
Elke tafel van tien personen krijgt een vijfgangenmenu inclusief aperitief, begeleidende wijnen, water en koffie. Per gang wordt er een gerecht van een andere sterrenchef uitgeserveerd. Een tafel van tien personen kost 3000 euro.
Het initiatief voor de benefietlunch is genomen door de top van culinair Nederland. Veel chefs hebben in het verleden gekookt bij een evenement op Sint-Maarten en kennen het eiland en de bewoners.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.