Deze week in het nieuws: tippelzone toch niet naar De Meern of Lage Weide en Utrecht doet diesel in de ban

UTRECHT - De berichten over de verplaatsing van de Utrechtse tippelzone volgden elkaar deze week in een flink tempo op. Voor de gemoederen van de omwonenden van de twee locaties die in aanmerking kwamen voor nieuwe tippelzone gold hetzelfde. De berichten werden dan ook vaak gelezen deze week.
Datzelfde geldt voor een bericht over auto's die rijden op diesel: Utrecht doet diesel helemaal in de ban. In de binnenstad van Utrecht mogen vanaf 2025 helemaal geen bestelbussen en vrachtwagens op diesel meer komen. Ook busjes op benzine zijn niet meer welkom.

TIPPELZONE

Dan terug naar de tippelzone, waar veel over te schrijven en te zeggen was. De gemeente wil de tippelzone aan de Utrechtse Europalaan verplaatsen en als opties waren aangewezen: De Boteyken in De Meern of de Elektronweg op industrieterrein Lage Weide. Maar
van beide locaties lieten flink van zich horen, omdat ze een tippelzone in de buurt totaal niet zien zitten.
Gisteren liet de gemeente weten voorlopig een streep te zetten door het verplaatsen van de tippelzone die nu aan de Europalaan is. Dit tot vreugde van omwonenden en ondernemers uit De Meern en Lage Weide.
De prostituees zijn niet tevreden met de politiek. Een aantal vrouwen deed haar verhaal bij RTV Utrecht. Ze zeggen totaal geen vertrouwen meer te hebben in de politiek. Ze zijn bang dat de Europalaan dicht gaat en dat er geen alternatief komt.

ONGELUK NIEUWEGEIN

Tot slot een bericht uit Nieuwegein, wat veel mensen deze week interesseerde. Het gaat over een
dat maandag gebeurde op de Plettenburgerbaan. Daarbij waren vier auto's betrokken en zeker één persoon raakte zwaargewond.
De N408 tussen Nieuwegein en Houten was vanwege het ongeluk lange tijd afgesloten voor bergingswerkzaamheden.