Instellingen

Tientallen wandelaars op blote voeten door Utrechtse Heuvelrug

© RTV Utrecht / Dennis van Ommeren
LEERSUM - De Nationale Blotevoetenwandeling in de Utrechtse Heuvelrug heeft vandaag tientallen deelnemers getrokken. Zij liepen, zonder schoenen, een tocht van ongeveer tien kilometer door Leersum en Amerongen.
Volgens de organisatie zijn schoenen niet geschikt voor mensen. Op blote voeten zou je onder meer automatisch een soort massage voor je voeten krijgen. Schoenen zouden juist zorgen voor eelt en verzwakte enkels.

VRIJHEID

Veel deelnemers lopen vaker zonder schoenen rond. "Het gevoel van de aarde onder je voeten en de vrijheid die ik mijn voeten geef. Veel meer beweging in mijn voeten. Heerlijk", vertelde een van hen.
Mede-organisator Liesje Thienpont vindt het belangrijk om je voeten op deze manier te trainen. "Als je je spieren niet traint, dat weet je van andere delen in je lichaam, dan word je zwak, krijg je pijntjes en misschien wel blessures. Met voeten is dat precies hetzelfde."

TWEEDE KEER

Het is de tweede keer dat de Nationale Blotevoetendag, waarbij de Nationale Blotevoetenwandeling hoort, wordt gehouden. Er vonden vandaag in andere gemeenten ook activiteiten met blote voeten plaats.

Tientallen wandelaars op blote voeten door Utrechtse Heuvelrug.
Tientallen wandelaars op blote voeten door Utrechtse Heuvelrug.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.