Streep door omstreden coffeeshop in Amersfoort

AMERSFOORT - Er komt toch geen coffeeshop aan de Snouckaertlaan in Amersfoort. De afstand tussen de shop en het Luzac College, een particuliere middelbare school, blijkt toch te klein.
In mei kwamen omwonenden in opstand tegen de plannen voor een coffeeshop in het pand van het voormalige grand café Kroonenburg. Ze wezen onder andere op de afstand tussen de school en de coffeeshop, die minder dan de toegestane 250 meter zou zijn.

NIEUWE INRICHTING

De gemeente geeft de bewoners gelijk. Stadsbibliotheek Zonnehof is de afgelopen namen namelijk verbouwd en de ingang is verplaatst. "Door de nieuwe inrichting is de loopafstand over de openbare weg tussen de coffeeshop en het Luzac College minder dan 250 meter", meldt het stadsbestuur.
De vergunning van de omstreden coffeeshop wordt daarom ingetrokken. "De afstanden tot scholen zijn een harde voorwaarde waar een locatie aan moet voldoen."

WACHTLIJST

Het stadsbestuur wil graag maximaal zeven
, omdat de vraag naar softdrugs nu groter is dan het aanbod. De gemeente gaat verder met het benaderen van geïnteresseerden op de wachtlijst.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.