Zon keert voor langere tijd terug, barbecue kan weer aan

UTRECHT/DE BILT - De tot nu toe teleurstellend verlopen nazomer wordt de komende periode enigszins goedgemaakt, als we de weerkundigen mogen geloven.
Vanmiddag is het nog wel buiig en ook morgen (Prinsjesdag) moeten we rekening houden met enkele buien. Woensdag blijft het op veel plaatsen droog. Wel is er veel bewolking. Het wordt 16 of 17 graden.

WOENSDAG

Vanaf woensdag wordt het zonniger met weinig wind en temperaturen van 17 tot 20 graden. Dit weertype kan tot ver in de volgende week duren.
De mooi-weer-periode zal niet uit louter onbewolkte dagen ontstaan. Plaatselijk zullen de ochtenden mistig beginnen en donderdag en vrijdag is er overdag een mix van zon en wolkenvelden.

ZONNIG WEEKEND

Het weekend ziet er zonnig uit met temperaturen tot 19 graden. Weeronline stelt dat een barbecue op Burendag zeker tot de mogelijkheden behoort. Wel is het verstandig om een jas mee te nemen. Om 17.00 uur is het 19 graden, maar om 20.00 nog maar 14.
Volgens de laatste berekeningen weet het hogedrukgebied storingen tot ver in de volgende week op afstand te houden. Pas vanaf donderdag 28 september neemt de neerslagkans aanzienlijk toe.
Desondanks zal september zeker geen droge maand worden, aldus Weeronline. De eerste helft van deze maand verliep namelijk in grote delen van het land kletsnat. In het noorden, midden en westen van het land viel vrijwel overal al meer dan 100 mm en in delen van Noord-Holland en op Goeree al meer dan 200 mm. Normaal valt in september circa 78 mm.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.