Instellingen

Singlefeestje in vijf jaar van 't Gras naar een volle Ronda

UTRECHT - Het Singlefeestje viert vrijdag in een uitverkocht TivoliVredenburg haar vijfjarig bestaan. Het eenvoudige idee blijkt nog steeds een succesformule te zijn. Je zoekt je favoriete single in de bak en geeft je gekozen plaatje aan de dj, die het vervolgens afspeelt.
Vijf jaar geleden kregen de oprichters Pim, Frank, Bart en Lars de kans om alle singles van BNN over te nemen. Alle singles werden gedigitaliseerd en dus konden de jongens ze overnemen. In de kroeg ontstond het idee om op Paaspop het eerste Singlefeestje te organiseren. Het blijkt een groot succes te zijn en nog even twijfelden ze of ze de singles op Paaspop achter zouden laten. "Thank god hebben we dat niet gedaan", zegt Lars lachend.
Van Paaspop gaan de jongens door naar café 't Gras van de Buren in Utrecht en ook hier blijkt het een groot succes te zijn. Vervolgens trekken de vrienden volle zalen in de Tivoli aan de Oudegracht. Dat het feest nu een landelijk succes is hadden de jongens nooit durven dromen.
Bart kan het nog steeds niet geloven dat het feest zo ontploft is. "Nee, dat hadden we nooit verwacht, zeker niet toen we net begonnen. We wilden die singles bijna wegdoen en we hadden eigenlijk verwacht dat ze gestolen zouden worden of kapot zouden gaan. Toen bleek opeens dat we een kleine goudmijn in handen hadden."
Aanstaande vrijdag staat het uitverkochte feest in de Ronda in TivoliVredenburg op het programma. Een hit die sowieso niet zal ontbreken is All I Want for Christmas is You van Mariah Carey. Lars kan het liedje inmiddels dromen, "Dat is typisch zo'n hitje dat altijd wordt aangevraagd, daar kom je na vijf jaar wel achter."

Singlefeestje viert jubileum in TivoliVredenburg

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.