RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

In beeld: Utrechtse Kamerleden doen mee aan de hoedjesparade

1/7
PROVINCIE UTRECHT - Prinsjesdag is voor veel Kamerleden het moment om flink uit te pakken met hun outfit. Ook Utrechtse parlementariŽrs verschenen vandaag weer in hun mooiste jurk, het beste pak en met hun meest originele hoed op op het Binnenhof.

Het Veenendaalse Tweede Kamerlid Carla Dik-Faber (CU) koos, net zoals eerdere jaren, voor een outfit met een boodschap. "Mijn Prinsjesdag-outfit is gemaakt van oude klederdrachtstoffen. Traditie in een nieuw jasje. Gehuld in vele levensverhalen van mensen", twitterde ze vanochtend.

Ook PvdD-fractievoorzitter Marianne Thieme uit Maarssen draagt ieder jaar een boodschap uit met haar kleding en hoed. Deze keer maakte ze een statement over het vrouwenkiesrecht. Haar Utrechtse VVD-collega Dennis Wiersma droeg aan de binnenkant van zijn jasje een statement voor het MBO.

Edith Schippers uit Baarn was ook met hoed van de partij. Omdat ze binnenkort afscheid neemt van politiek Den Haag, was ze er voor het laatst bij.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht