RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Koen Raymaekers start in Singelloop

COTHEN/UTRECHT - Koen Raymaekers staat op 1 oktober aan de start van de 67e editie van de Utrechtse Singelloop. De 37-jarige atleet uit Cothen, die in Kenya woont en traint, loopt de wedstrijd pas voor de derde keer.

Raymaekers krijgt op de Utrechtse singels concurrentie van de Belg Abdi Bashir, die de loop vorig jaar op zijn schreef. "Ik hoop vooral op een mooie editie en een spannende race. Utrecht heeft een prachtig parcours en unieke sfeer", zegt Bashir. "Toen de uitnodiging kwam heb ik gelijk ja gezegd. Ik ga wederom voor de winst."

Tot het deelnemersveld behoren verder de Keniaan Benard Kimeli, die met 27.10' de snelste seizoenstijd op zijn naam heeft staan, Dominic Kiptarus (28.17), Filimon Ande (28.17), Benard Kipkemoi (28.13) en Davis Kiplagat (28.53). Eerder werd al bekend dat Leonard Komon, die in 2010 in Utrecht het nog altijd bestaande wereldrecord liep, aan de start zal staan.

Uit de Nederlandse top geeft naast Koen Raymaekers ook Richard Douma, recentelijk actief op de WK in Londen, acte de presence.

Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht