Werkstraffen voor Veenendalers die broers mishandelden

UTRECHT - Zeven Veenendalers die op Koningsdag vorig jaar in Arnhem twee jongens ernstig mishandelden, hebben werkstraffen opgelegd gekregen van 40 tot 180 uur. Een aantal van hen kreeg ook een voorwaardelijke celstraf.
De slachtoffers waren twee broers uit Lunteren. Zij werden door de groep op hun gezicht en hoofd geslagen en op hun benen getrapt. De oudste broer liep een gebroken neus op en de jongste kneusde een duim en ribben. Beide jongens hebben sindsdien te kampen met een trauma.
De daders van 16 tot en met 24 jaar oud, moeten aan de jongens ook een schadevergoeding betalen. De oudste krijgt bijna 6000 euro, de jongste ontvangt 3000 euro voor immateriële schade, meldt Omroep Gelderland. Een achtste verdachte is vrijgesproken. Naar een negende verdachte moet nog verder onderzoek gedaan worden. Zijn zaak komt eind dit jaar voor.
De uitspraak is een klap in het gezicht van de twee slachtoffers, meldt Omroep Gelderland. Een woordvoerder van de twee broers heeft geen goed woord over voor het OM, dat volgens de rechter het onderzoek veel te laat is gestart. Mede daardoor vielen de straffen lager uit.
De advocaat van de twee broers liet eerder ook al weten teleurgesteld te zijn in de strafeis van het OM.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.