Instellingen

Eemnes flirt met Baarn door onzekerheid rond BEL-combinatie

© Gemeente Eemnes
EEMNES/BAARN - Eemnes en Baarn doen onderzoek naar een samenwerking. De gemeenten hebben bureau WagenaarHoes opdracht gegeven om verschillende vormen van ambtelijke samenwerking te verkennen.
Aanleiding voor de flirt is de onzekere toekomst van de gemeenten in de Gooi & Vechtstreek in Noord-Holland. Die provincie beslist op 7 november over de indeling van de regio, met als uitgangspunt om zeven gemeenten terug te brengen tot drie. Dit besluit kan gevolgen hebben voor Eemnes, dat op dit moment samenwerkt met de Noord-Hollandse gemeenten Blaricum en Laren.
Eemnes geeft in een persbericht aan niet vooruit te lopen op de besluitvorming van de provincie, maar zich wel voor te bereiden op verschillende mogelijke scenario's. Het liefst zet Eemnes de zogenaamde BEL-combinatie voort.

ANDERE BUURMAN

Een alternatief samenwerkingsverband met Baarn ligt voor de hand, omdat beide gemeenten onderdeel zijn van de regio Amersfoort. Op thema's als ruimtelijke ontwikkeling, wonen en verkeer is Eemnes meer op deze regio en de provincie Utrecht gericht. Het uitgangspunt is bestuurlijke zelfstandigheid van beide gemeenten en een gelijkwaardige samenwerking.
De eerste resultaten van het onderzoek naar de samenwerking worden eind november verwacht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.