Instellingen

Leusden teleurgesteld over busbesluit: "We staan met lege handen"

LEUSDEN - De politiek in Leusden baalt dat de geschrapte buslijn in het zuidelijke deel van Leusden-Centrum niet terugkeert. "Echt teleurstellend", zegt wethouder Erik van Beurden.
"We hebben het gevoel dat we met lege handen staan". Zowel het college als de gemeenteraad maakte zich er hard voor dat de provincie in het vervoerplan voor 2018 weer door de 'vergeten' Leusdense wijken zou rijden. Maar tevergeefs dus.
"We hebben het gevoel dat het echt wel anders kan", zegt Van Beurden. "Tegelijkertijd zien we dat de provincie voor het eerst een handreiking doet en we moeten daarover het gesprek aangaan."

ALTERNATIEF

Met die handreiking doelt de wethouder op het aanbod van de provincie om tijdelijk een extra buslijn tussen Leusden Centrum-Zuid en Amersfoort te maken.
Van Beurden benadrukt wel dat zo'n tijdelijke lijn dan aan bepaalde eisen moet voldoen. "Het zou dan gaan om een busdienst van één keer per uur. Forenzen hebben een hogere frequentie nodig."

ONDERZOEK

Momenteel loopt een onderzoek naar de mogelijkheid om Syntus toch door meerdere Leusdense wijken te laten rijden, zonder dat het contract met de busvervoerder helemaal veranderd moet worden.
Maar voordat dat onderzoek is afgerond, heeft de provincie het vervoersplan voor 2018 al definitief vastgesteld. Tot teleurstelling van Van Beurden, die onlangs in een spoedbrief de provincie nog vroeg om een paar weken uitstel. "Dat onderzoek is in oktober af, maar de provincie wilde het niet afwachten."

Wethouder Erik van Beurden staat met legen handen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.