Instellingen

Begin oktober meer duidelijkheid over lot Rijnbrug

© RTV Utrecht / Marco Geijtenbeek
RHENEN - Voor de zomer al zou de provincie de gemeenteraad van Rhenen informeren over de toekomst van de Rijnbrug. Die bijeenkomst werd geschrapt. Nu komen provincies en gemeentes bij elkaar op woensdag 4 oktober.
De brug over de Rijn is een knelpunt. Daarom wil de provincie een wisselstrook plaatsen, maar begin dit jaar liep dat spaak. Het brugdek is zo slecht, dat geen aannemer zich aan de klus durft te wagen. En dus was er meer onderzoek nodig. Die resultaten worden begin oktober bekend.
Veel partijen zitten om tafel voor een nieuwe Rijnbrug, want de N233 loopt door meerdere gemeentes en door twee provincies. CDA-kamerlid Van Helvert vond daarom in februari dat de landelijke politiek zou moeten bijspringen.

OVERLAST

Intussen heeft Rhenen last van al het verkeer. De gemeente heeft daarom een paar lokale wegen afgesloten tijdens de spits om
tegen te gaan. Maar daar hebben inwoners van Rhenen last van. Verschillende partijen in de raad stelden er vanavond vragen over in de gemeenteraad.
Ze willen dat de groep inwoners die een ontheffing hebben, vergroot wordt. Volgens een unanieme meerderheid in de raad worden sommige wijken benadeeld. Wethouder Jan Kleijn moet daarom nog eens naar de spitsafsluiting kijken, werd vanavond duidelijk in de gemeenteraad.
De Rijnbrug is voor de provincie Utrecht één van de grootste knelpunten in de regio. Volgens de wethouder is door de spitsafsluiting de doorstroming op het viaduct wel verbeterd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.