RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Raad Rhenen trekt een grens tegen landjepik Veenendaal

RHENEN - De gemeenteraad van Rhenen is in een flinke meerderheid voor het behouden van de grens in buurtschap Veeneind. En zo krijgt Veenendaal er volgens Rhenen geen stukje land bij. De twee gemeentes hebben al even last van grensperikelen.

Een klein deel van buurtschap Veeneind ligt in Rhenen. Het grootste deel ligt in Veenendaal. En dat is lastig voor inwoners, bijvoorbeeld bij de aanleg van glasvezel. Veeneind is een wijkje met zo'n 75 huishoudens en een dependance van het Veenendaalse Rembrandt College.

Uit onderzoek blijkt dat de inwoners in daar sterk verdeeld zijn. Met een grenscorrectie zou je volgens de burgemeester van Rhenen een deel blij maken, maar net zo'n groot deel niet. En dat terwijl dat veel geld kost, volgens Hans van der Pas. Daarom wil Rhenen de grens behouden.

Het college van Veenendaal wilde het stukje land graag inlijven. Maar de colleges hadden afgesproken dat het woord nu aan de raad zou zijn. Die van Rhenen is dus tegen. Zij steunden het voorstel van het Rhenense college om de grens te behouden vanavond met 13 stemmen voor, van de 16.

Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht