Instellingen

Rechter doet uitspraak schietpartij Lunetten

Foto Koen Laureij
Foto Koen Laureij © Koen Laureij
UTRECHT - De Utrechtse rechtbank doet vandaag uitspraak in de zaak tegen een 23-jarige Utrechter die betrokken was bij een schietpartij in de Utrechtse wijk Lunetten. Twee weken geleden eiste het Openbaar Ministerie 4 jaar cel waarvan één jaar voorwaardelijk.

MEDEPLICHTIG

De man werd op Valentijnsdag van dit jaar aangehouden na de nachtelijke schietpartij in de omgeving van de Kent. Daar zou hij met twee andere mannen geprobeerd hebben een man te ontvoeren in een auto. Het slachtoffer probeerde weg te komen en werd toen beschoten. De kogel ging dwars door zijn arm heen.

MEDEPLEGER

Volgens het OM is het duidelijk dat de verdachte niet zelf heeft geschoten, maar dat hij wel bij de schietpartij betrokken was. De ruzie zou volgens de politie om een vrouw gaan die gestalkt werd via sociale media. De Utrechter zelf wil niet zeggen waarom ze het op de man gemunt hadden. De twee andere verdachten zijn spoorloos.
Uit onderzoek van de recherche bleek dat onder de auto van het slachtoffer een baken was geplaatst. Maar het apparaat kon niet aan de verdachte gelinkt worden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.