Facebook Live: ramkraakgolf Veenendaal hoe zit dat?

VEENENDAAL - In opsporingsprogramma Bureau Hengeveld was er vanmiddag veel aandacht voor de vele ramkraken in Veenendaal.
Vorige week sloegen criminelen toe bij kledingwinkel Boavista met een gestolen bus. Het was de vijfde ramkraak binnen een jaar. In het programma waren nog geen bewakingsbeelden te zien, omdat het rechercheteam alles nog aan het analyseren is.
Tijdens een Facebook Live-sessie kwamen daar ook vragen over. Woordvoerder Bernhard Jens liet weten dat het nog niet duidelijk is wanneer die nieuwe beelden van de laatste ramkraak worden vrijgegeven.
"Nou, dat weet ik niet nu welke exacte datum dat is. Die bewakingscamera's nemen vrij lange periodes op. Zo'n harde schijf of stick moeten wij omzetten en vervolgens moet iemand dat spotten. Het is arbeidsintensief, ook omdat het vaak nachtbeeld is", aldus Jens tijdens Facebook Live.

RAMKRAAK

Deze vorm van criminaliteit is niet nieuw voor Veenendaal. In 2012 en 2013 had
er al mee te maken.
Ondernemers zijn het inmiddels meer dan zat. Ze hebben vorige week in een brandbrief om maatregelen gevraagd. Zo willen ze meer paaltjes om te voorkomen dat auto's 's nachts het centrum in kunnen.
"We proberen vooral contact te houden met de ondernemer. Ook hebben we slachtofferzorg, als mensen daar behoefte aan hebben. We hebben tegenwoordige capabele mensen die een goed gesprek met je kunnen voeren", aldus Jens vanmiddag tijdens de Facebook Live-sessie.
Tot nu toe zijn er nog geen verdachten opgepakt voor de ramkraakgolf in Veenendaal. De politie hoopt dat getuigen zich gaan melden.
In het centrum van Veenendaal zijn inmiddels paaltjes geplaatst waardoor de ramkrakers niet zo makkelijk meer bij de winkels kunnen komen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.