Austerlitz op zaterdag nog steeds onbereikbaar per bus

AUSTERLITZ - Austerlitz krijgt vanaf december weer een rechtstreekse busverbinding met Zeist. De bus rijdt echter nog steeds niet in het weekend. Dat blijkt uit het nieuwe vervoersplan van busbedrijf Syntus.
Op zondag was Austerlitz al langer niet bereikbaar met het openbaar vervoer, toen Syntus het vervoer in de regio eind 2016 overnam, werd ook de zaterdag geschrapt. Hier was veel protest tegen. Niet alleen voor inwoners van Austerlitz, maar ook voor wandelaars in de omgeving is het erg onhandig dat de bus niet op zaterdag rijdt.
De verbinding is uitgekleed omdat er te weinig gebruik van gemaakt werd. Volgens de gemeente Zeist staat dat argument nog altijd overeind en is er als alternatief een belbus.

WEL WEER RECHTSTREEKS

Op andere punten komt Syntus wel tegemoet aan bezwaren tegen de nieuwe verbindingen in en om Zeist. Per 11 december rijdt bus 381 tussen Zeist en Austerlitz op veler verzoek niet meer via station Driebergen-Zeist, maar weer direct via de Woudenbergseweg, de begraafplaats en het ziekenhuis op de Jagersingel.
Ook gaan de lijnen vanaf station Driebergen-Zeist 's avonds langer door, om studenten en forensen beter te bedienen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.