Reserveren voor panda's niet meer nodig, ook parkeerplaats overbodig

RHENEN - Om de panda's Wu Wen en Xing Ya te zien, hoeft voortaan niet meer van tevoren gereserveerd te worden. Ook is de extra pandaparkeerplaats bij Ouwehands Dierenpark in Rhenen opgeheven. De verwachte drukte is uitgebleven.
De reuzenpanda's arriveerden begin april onder enorme belangstelling in Rhenen. De gemeente en de dierentuin vreesden voor een enorme chaos door de stroom bezoekers en namen extra parkeermaatregelen. Het duurde maanden om een grote parkeerplaats in de omgeving te vinden waar iedereen mee kon leven. Het maximum aantal bezoekers dat het dierenpark instelde, is in de praktijk bijna nooit gehaald.

GEEN WINST

Bij de komst van de Chinese panda's zei de eigenaar van Ouwehands, Marcel Boekhoorn, al tegen RTV Utrecht dat de panda's de dierentuin
zullen opleveren. Dat er wel veel meer bezoekers werden verwacht blijkt wel uit de enorme parkeerplaats die er kwam en het online reserveringssysteem dat werd ingesteld. Al snel nadat de panda's te zien waren bleek dat het
.

NOOIT DE BEDOELING

Dierentuindirecteur Robin de Lange spreekt tegenover het ANP tegen dat het bezoek tot nu toe tegenvalt. Hij is "erg tevreden" over de extra omzet die door de panda's is behaald, al wil hij geen cijfers noemen.
"Het is nooit ons doel geweest om elke dag tienduizend bezoekers binnen te halen. Het is precies goed zo,'' zegt De Lange. Xing Ya en Wu Wen voelen zich volgens hem goed in Rhenen en zijn veel buiten. De komende Hollandse winterkou kunnen ze goed aan.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.