Café Stathe mag muziek blijven draaien in het weekend

UTRECHT - Café Stathe aan de Rozenstraat in Utrecht mag gewoon door blijven gaan met het in het weekend organiseren van feestjes waar muziek wordt gedraaid. Dat heeft de bestuursrechter bepaald.
Bewoners van Wijk C hadden een zaak aangespannen tegen de gemeente Utrecht omdat ze geluidshinder ervaren en vinden dat de gemeente daar onvoldoende tegen optreedt.
Volgens de rechter staat in het bestemmingsplan dat in het pand horeca is toegestaan, waarbij het accent moet liggen op het 'verstrekken van drank'. Muziek hoort echter bij een café, zo stelt de rechter en de kroeg overtreedt alleen de regels als er entree betaald moet worden. Maar dat is in het weekend niet het geval.

WOENSDAGEN MOGEN NIET MEER

De gemeente moet wel iets doen met de klachten van omwonenden over optredens op de woensdagavonden. Op die dag betalen bezoekers namelijk wél entree om binnen te komen om een bandje te zien spelen. Volgens de bar moet dat wel om de boekingskosten van artiesten terug te verdienen, maar volgens de rechter is dat niet toegestaan omdat er dan toch sprake is van het 'bedrijfsmatig organiseren van concerten'.

BALANCEREN OP DE GRENS

De rechter snapt het standpunt van de bewoners wel, zo staat in het vonnis te lezen. Maar wat de bareigenaar doet is los van de woensdagen dus niet in strijd met het bestemmingsplan. Wel zegt de rechter dat Stathe zich 'beweegt richting de grens' en dat de gemeente daar kritisch naar moet kijken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.