Bus 12 blijft volgend jaar rijden door vertraging Uithoflijn

UTRECHT - Bus 12 naar de Uithof blijft volgend jaar gewoon volledig rijden. Dat blijkt uit het vervoerplan van U-OV, dat door het provinciebestuur is vastgesteld. Hetzelfde geldt voor buslijn 208. Daar is voor gekozen vanwege de vertraging van de Uithoflijn.
Volgens de provincie blijft door de plannen de bereikbaarheid van en naar De Uithof gewaarborgd. Ook door het uitstellen van de Uithoflijn zijn de plannen om lijn 6 door te trekken naar het Diakonessenhuis uitgesteld.

VERTRAGING

De tramlijn naar de Uithof laat langer op zich wachten. Hij zou op 8 juli 2018 zijn eerste rit maken, maar dat gaat niet lukken, liet het college
weten. Een nieuwe datum is nog niet bekend.

MEER VERANDERINGEN

U-OV verandert volgend jaar meer in het spoorboekje. Zo gaat lijn 29 vanaf december 2017 elk kwartier rijden via station Vaartsche Rijn, om het groeiend aantal reizigers tussen De Meern en De Uithof te bedienen. Buslijn 31 tussen station Lunetten en Rijnsweerd blijft verder intact, maar gaat vanaf december 2017 wel minder vaak rijden. Deze frequentieverlaging heeft vologens de provincie te maken met gewijzigde treintijden van NS en de nieuwe reismogelijkheid tussen Vaartsche Rijn en Rijnsweerd met buslijn 29.
Een volledig overzicht van alle aanpassingen in het openbaar vervoer in 2018, met ingang van december 2017 en juli 2018, is hier te vinden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.