Jaar cel voor poging ontvoering Lunetten

UTRECHT - De verdachte die volgens justitie betrokken was bij een schietpartij in de Utrechtse wijk Lunetten in februari van dit jaar is deels vrijgesproken. Wel moet Angelo M. twaalf maanden zitten voor poging ontvoering. Een deel van die straf, vijf maanden, is voorwaardelijk opgelegd.
Het Openbaar Ministerie eiste twee weken geleden vier jaar cel.

SCHIETPARTIJ

Het slachtoffer werd 's nachts op de Kent vastgepakt door drie mannen en toen hij zich loswrikte werd hij in zijn arm geschoten. Er zou ruzie zijn ontstaan over een vrouw die via social media gestalkt werd. Volgens de rechter is er echter onvoldoende bewijs dat M. wist dat er geschoten zou worden.
Eerder liet het OM al weten dat M. de trekker niet had overgehaald. Wel wordt hem verweten dat hij niet wegliep toen het uit de hand liep, maar bleef staan en het slachtoffer belaagde. Ook zou hij hebben geweten van de ontvoeringsplannen.

TEGENVALLER

De uitspraak is een forse tegenvaller voor het Openbaar Ministerie. Die zette met vier jaar cel hoog in, omdat de verdachte niet wilde vertellen wie de andere twee mannen waren. Ook over de reden waarom de groep het slachtoffer wilde ontvoeren zweeg hij.
Of het OM in beroep gaat tegen de straf, is niet bekend.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.