RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Kelderman zevende bij WK tijdrijden in Noorwegen

VEENENDAAL - Wilco Kelderman heeft op het WK tijdrijden in het Noorse Bergen de zevende tijd gereden. De Veenendaalse wielrenner had even snelste tijd in handen, maar moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen in de topfavorieten.

Landgenoot Tom Dumoulin werd met overwacht wereldkampioen. Het verschil met de nummer twee, de Sloveen Primoz Roglic, bedroeg 57 seconden. Het brons was voor de Brit Chris Froome. Het was een lastig parcours over 31 kilometer met aankomst op de Mount Flřyen, een klim van 3400 meter lengte en een gemiddelde stijging van 9,1 procent.

Dumoulin is de eerste Nederlandse wielrenner die bij de mannen wereldkampioen tijdrijden wordt. De titelstrijd wordt gehouden sinds 1994. Eerder veroverden Stef Clement (2007) en Dumoulin zelf (2014) een bronzen medaille.

Kelderman was na 31 kilometer goed voor een tijd van 46 minuten en 15 seconden, ruim anderhalve minuut achter Dumoulin. De Veenendaler wisselde voor de slotklim zijn tijdritfiets in voor een gewone racefiets, in tegenstelling tot Dumoulin die het parcours op zijn tijdritfiets afmaakte.

Kelderman was na een zware Vuelta best tevreden met zijn race tegen de klok. "Ik reed een redelijk goed tijdrit", zei hij. "Ik ben wel van fiets gewisseld. Ik heb een veel beter gevoel op een gewone fiets. Het is niet alleen dat een tijdritfiets zwaarder is. Je moet er ook anders opzitten. Tom maakt dat allemaal niet uit. Hij is zo sterk en heeft zo veel vertrouwen."

Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht