Rode loper en première: Nederlands Film Festival weer begonnen

UTRECHT - Het Nederlands Film Festival is vanavond begonnen in Utrecht. Ook de 37e editie ging van start met een filmpremière en de daarbij behorende mooie jurken en pakken op de rode loper.
De openingsfilm (Tulipani) is volgens filmkenner Robbert Blokland een aanrader: "De film zal niet ieders kopje thee zijn. In Toronto is de film met gemengde gevoelens ontvangen. Er waren mensen die het geen goede film vonden, maar ook mensen die het wél begrepen, dus het is smaakgevoelig. Het is een voorbeeld van een productie van een Nederlandse regisseur die in het buitenland flink aan de weg timmert. Hij won al eens twee Oscars (met 'Alaska' en 'Karakter'), dus daar kunnen we heel trots op zijn."
Op het festival worden honderden films vertoond. Blokland tipte eerder meer van zijn favoriete films. Op het Nederlands Film Festival (NFF) in Utrecht gaat ook een film over Dikkertje Dap in première. De film is gebaseerd op het liedje over Dikkertje Dap, die op de trap staat samen met de giraf.
Het Nederlands Film Festival duurt tot vrijdag 29 september. De openingsfilm Tulipani is gedurende deze tien dagen te zien op verschillende festivallocaties.

De kaartverkoop van het Nederlands Filmfestival is begonnen
Conny Kraaijeveld op de rode loper bij de Stadsschouwburg Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.