Eenzame Utrechtse zoekt koffiemaatje: betaling geen probleem

UTRECHT - "Ik zoek een maatje om mee koffie te drinken of te wandelen of zo. Betaling geen probleem." Deze oproep plaatste een 77-jarige gehandicapte vrouw uit Utrecht op een advertentiebord in de Albert Heijn.
Op social media gaat een foto rond van het advertentiekaartje en mensen pikken het op. "Zullen we deze oproep viral laten gaan. En allemaal koffie gaan drinken met de mevrouw?", aldus Hans Gommer op Twitter.

WEEK VAN DE EENZAAMHEID

De situatie van de Utrechtse staat niet op zich. Steeds meer ouderen raken in een sociaal isolement. Daarom start vandaag de Week van de Eenzaamheid.
Er worden in de provincie Utrecht tot 1 oktober allerlei activiteiten georganiseerd waar mensen met een klein sociaal netwerk nieuwe contacten op kunnen doen en bestaande contacten kunnen versterken.

COALITIE ERBIJ

"Er is steeds meer bekend over de negatieve invloed die eenzaamheid op het welzijn en gezondheid van mensen kan hebben. Dat maakt de strijd tegen eenzaamheid urgent en belangrijk", aldus Coalitie Erbij in een persbericht.
Coalitie Erbij is een samenwerkingsverband van maatschappelijke organisaties die allemaal op hun eigen manier eenzaamheid bestrijden. De coalitie is in 2008 opgericht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.