Instellingen

Verdachte Mark de J. procedeert voor extra onderzoek naar moord Koen Everink

DE BILT - Tenniscoach Mark de J. heeft vandaag in een kort geding geprobeerd meer bewijsmateriaal in de moordzaak rond Koen Everink los te krijgen. Volgens zijn advocaat zit het OM "als een broedse kip" op het onderzoek. De J. wordt ervan verdacht dat hij de Bilthovense zakenman met messteken om het leven heeft gebracht.
Advocaat Pieter Hoogendam legde afgelopen voorjaar de verdediging van De J. neer, omdat de rechter in de strafzaak tegen zijn cliënt geen extra onderzoek naar dna- en bloedsporen toestaat. Volgens Hoogendam, die De J. vandaag wel in het kort geding vertegenwoordigde, schreeuwen die sporen om extra onderzoek. Hij nam daarvoor experts mee naar de rechtbank in Den Haag om zijn punt te verduidelijken.
De landsadvocaat betoogt dat het niet aan de civiele rechter, maar aan de strafrechter is om te bepalen of er een noodzaak is om meer onderzoek te doen in de strafzaak tegen Mark de J. Het Openbaar Ministerie houdt vol dat al het mogelijke al is onderzocht.
Het kort geding in Den Haag werd vanuit de rechtszaal gevolgd door verdachte De J. en zijn nieuwe advocaat Bob Kaarls. De J. ontkent dat hij schuldig is aan de dood van Koen Everink. Everink werd begin 2016 dood gevonden in zijn Bilthovense huis, nadat hij de avond ervoor met De J. en een aantal vrienden voetbal had gekeken.
Volgende week donderdag bepaalt de rechter of de eis om nader onderzoek naar de zaak terecht is.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.