RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Sekswerkers protesteren bij stadhuis voor behoud tippelzone

UTRECHT -

Zo'n twintig mensen hebben vanmiddag geprotesteerd voor het stadhuis in Utrecht. Ze willen dat de tippelzone behouden blijft. In de raad is vanmiddag een spoeddebat over de kwestie.

"Stop de discriminatie, geef ons vrouwen een nieuwe locatie", staat op een van de borden. Een deel van de demonstranten werkt zelf op de tippelzone en vreest dat er straks geen werkplek meer is.


EUROPALAAN

De huidige tippelzone is aan de Europalaan, maar daar moeten de prostituees op termijn weg vanwege nieuwbouw. Utrecht zoekt daarom sinds maart naar een nieuwe locatie.

Na lang overleggen kwamen de Boteyken in De Meern en de Elektronweg op industrieterrein Lage Weide in beeld, maar dat stuitte op veel protesten vanuit de buurt. Reden voor de gemeente om afgelopen vrijdag beide locaties te schrappen als optie.


EINDE TIPPELZONE

De tippelaarsters van de Europalaan vrezen nu dat hun huidige locatie straks dichtgaat, zonder dat er een alternatief komt. Het zou betekenen dat ze hun werk niet meer kunnen uitvoeren.

Verschillende partijen in Utrecht hebben nu het college om opheldering gevraagd over de gang van zaken. In het spoeddebat willen ze onder meer horen hoe het college aankijkt tegen de toekomst van de sekswerkers.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -