Gemeente Utrecht steunt Sint Maarten na orkaan Irma

UTRECHT - De gemeente Utrecht heeft besloten om hulp te bieden aan Sint Maarten en de omliggende eilanden Sint Eustatius en Saba. Met name op Sint Maarten is een groot deel van de bebouwing weggevaagd door orkaan Irma.
Het Utrechtse college wil expertise ter beschikking stellen om te helpen bij de wederopbouw van de infrastructuur op de eilanden. De gemeente zal de kosten van die expertise zelf dragen.
De hulp is volgens de gemeente gericht op een "toekomstbestendige en duurzame wederopbouw van het verwoeste gebied". Het gaat daarbij om deskundigheid op het gebied van stedenbouwkundige planning, mobiliteit, het beheer van grond- en oppervlaktewater en de verwerking van afval.
De betrokkenheid van gemeenten voor de wederopbouw wordt gecoördineerd door de Vereniging Nederlandse Gemeenten. Utrecht heeft geen directe samenwerkingsrelatie met de getroffen gebieden, maar stelt zich na rampen solidair op, aldus de gemeente. In dit geval voelt het college zich speciaal verbonden doordat Sint Maarten als beschermheilige aan onze stad is verbonden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.